COVID-19 revalidatie – Fysiotherapie De Dreef – Den Haag

Fysiotherapie in Den Haag Zuid-West

Persoonsgerichte en effectieve behandeling bij klachten gerelateerd aan bewegen.

COVID-19 revalidatie

Revalidatie na COVID-19 

COVID-19 heeft een grote impact op zowel de fysieke als mentale gezondheid. Wanneer iemand klachten blijft hebben tijdens het bewegen of het uitvoeren van bepaalde activiteiten kan de fysiotherapeut helpen. U kunt zich aanmelden voor revalidatie in de fysiotherapie praktijk wanneer je opgenomen bent geweest in het ziekenhuis, vanuit het revalidatiecentrum, maar ook wanneer je COVID-19 thuis hebt doorgemaakt. De aard van de klachten die men blijft ervaren na het doormaken van de ziekte verschilt sterk per persoon.

 

Een behandelplan op maat

De fysiotherapeut helpt je bij het verminderen van klachten op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid,
pijn, kracht en uithoudingsvermogen. De therapie is gericht op het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen, maar er wordt wanneer nodig ook aandacht besteedt aan ademhalingstechnieken om
de zuurstofopname te optimaliseren. Er is veel aandacht voor verdeling van energie en het risico op
overbelasting. De fysiotherapeut maakt voor u een behandelplan op maat zodat er op een verantwoorde manier
aan u herstel kan worden gewerkt. Uw fysiotherapeut kijkt ook naar hoe het verdere herstel gaat en schakelt zo nodig in overleg met u en de huisarts andere hulpverleners is.

 

Vergoeding

Voor patiënten die aanhoudende klachten en beperkingen hebben na een COVID-19 besmetting is er een speciale regeling. Er worden er maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden vergoed vanuit de basisverzekering wanneer huisarts en/of specialist beoordelen dat dit bevorderlijk is voor het herstel. Om hiervoor in aanmerking te komen is er een verwijsbrief van huisarts of specialist nodig. Voor behandeling vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico van 385 euro of meer. Mocht fysiotherapie na het eerste half jaar nog medisch noodzakelijk zijn kan dit in uitzonderlijke gevallen weer met 6 maanden en 50 behandelingen verlengd worden.

 

Bekijk onderstaande informatieposters over COVID-19 en fysiotherapie:

Wat is Long COVID?

Revalidatie en Long COVID

Trainingsplan Long COVID

Vermoeidheid bij inspanning

Ademhalingsoefeningen

bron posters: WorldPhysiotherapy