Luchtwerk

Wat is luchtwerk?

Fysiotherapie De Dreef is aangesloten bij Luchtwerk. Dit is een dekkend netwerk van fysiotherapiepraktijken in de regio Haaglanden die nauw samenwerken met  longartsen, longverpleegkundigen, huisartsen en andere verwijzers om longpatiënten zo optimaal mogelijk te behandelen en te begeleiden. Er wordt behandeld volgens de meest actuele richtlijnen en protocollen. De aangesloten therapeuten volgen eenzelfde training en scholing en hebben regelmatig bijeenkomsten en overleg.

 

Voor wie is de behandeling?

De grootste groep bestaat uit patiënten met COPD (Chronische Obstructieve Pulmonary Disease). Maar ook patiënten met Astma, Bronchiëctasieën, Longfibrose, Pulmonale hypertensie, Sarcoïdose, Cystic Fibrosis en patiënten voor en na Longtransplantatie komen in aanmerking. Staat jouw aandoening er niet bij, overleg met de longarts of vraag bij ons na wat wij voor jou kunnen betekenen. Patiënten met hyperventilatie/ademdisregulatie komen ook in aanmerking voor behandeling.

 

Vergoeding

Patienten die zich na verwijzing door een behandelend (huis)arts(longarts) aanmelden kunnen in aanmerking komen voor de vergoeding door de zorgverzekeraar.
Met ingang van 1 januari 2019 wordt fysiotherapie bij COPD voor patiënten met GOLD II en hoger vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.
Op www.defysiotherapeut.com kunt u informatie vinden over de vergoeding van de zorgverzekeraar. U kunt natuurlijk ook altijd bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van Luchtwerk

Bron: luchtwerk