Elsbeth Simonis – Fysiotherapie De Dreef – Den Haag

Fysiotherapie in Den Haag Zuid-West

Persoonsgerichte en effectieve behandeling bij klachten gerelateerd aan bewegen.

Elsbeth Simonis

Fysiotherapeut / Manueel therapeut MSc.
Beschikbare dagen:
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

BIG nummer: 19035009204

De fysiotherapie sprak me aan, omdat ik vroeger al erg geïnteresseerd was in het functioneren van het menselijk lichaam, vooral in het bewegingsapparaat. Ik houd ook van contact met mensen. Juist in dit beroep heb je tijd om je te verdiepen in de klachten en in de achtergronden daarvan.

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik in augustus meteen al bij De Dreef ben gaan werken. Aanvankelijk had ik daarbij ook nog een parttime baan in een verpleeghuis: “Huize Siloam” in Rotterdam.
In 1998 rondde ik de vierjarige studie Manuele Therapie aan de SOMT af, waarna ik later ook de Master titel behaalde.

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in klachten van de nek, rug en schouder (manuele therapie), traumatische aandoeningen, sportspecifieke blessures en ouderenzorg.
Als lid van FysioGroep Haaglanden maak ik deel uit van de werkgroepen Traumanetwerk Haaglanden en Ouderenwerk.

Toelichting

Met manuele therapie heb ik geleerd stijve of geblokkeerde gewrichten van de wervelkolom en armen en benen weer beweeglijk te maken. Ik werd mij toen echter ook bewust van het belang van een goed functionerend spierstelsel: een goede houding en een goede manier van bewegen. Ik kan mijn behandeling ondersteunen met medical taping (een specifieke manier van tapen) en myofasciale triggerpointbehandeling (een vorm van drukpuntmassage op pijnlijke knoopjes in spieren).

Terug naar overzicht