Oedeemtherapie – Fysiotherapie De Dreef – Den Haag

Fysiotherapie in Den Haag Zuid-West

Persoonsgerichte en effectieve behandeling bij klachten gerelateerd aan bewegen.

Oedeemtherapie

Wat doet de oedeemtherapeut?

De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met oedeem. De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en vaardigheden om verschillende  soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Wat is oedeem?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Bekende mogelijke oorzaken zijn de behandeling van (borst)kanker, vaatproblematiek, een trauma of operatie, wondroos of ongelijkmatig verdeeld vetweefsel. Door de zwelling van de weefsels kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaamsdeel.

Behandeling door de oedeemfysiotherapeut

Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage. De therapeut kan de behandeling ondersteunen door middel van tapen. Hiernaast is er aandacht voor huidverzorging, materialen en adviezen waarmee u kunt leren om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode. De oedeemfysiotherapeut heeft hierbij ook aandacht voor de effecten die het oedeem op u en uw functioneren heeft en begeleidt u in training en een gezonde leefstijl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: NVFL