Oncologische revalidatie – Fysiotherapie De Dreef – Den Haag

Fysiotherapie in Den Haag Zuid-West

Persoonsgerichte en effectieve behandeling bij klachten gerelateerd aan bewegen.

Oncologische revalidatie

Voor wie is oncologische revalidatie?

Oncologische revalidatie is voor patiënten die kanker hebben of hebben gehad en die problemen ervaren tijdens het bewegen en dagelijks functioneren. De diagnose en het ziekteproces kunnen voor de patiënt zowel emotioneel als lichamelijk zwaar zijn. Er kunnen bijwerkingen zijn zoals vermoeidheid, krachtsverlies en achteruitgang van conditie. Dit kan in de periode na de behandeling blijven aanhouden.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

Tijdens de oncologische revalidatie zal de fysiotherapeut ondersteunen bij het verhogen van het niveau van fysieke activiteit en functioneren. Dit houdt in dat er aandacht besteedt wordt aan het inspanningsvermogen, spierkracht en het opbouwen van een actieve leefstijl. De fysiotherapeut zal een passend beweegprogramma opstellen gericht op de specifieke situatie van de cliënt. De fysiotherapeut helpt om de patiënt weer op het niveau te krijgen waarin hij of zij zo min mogelijk beperkingen ervaart in dagelijkse activiteiten en bezigheden. Ook wordt er advies meegegeven over hoe u thuis op een zo verantwoord mogelijke manier actief kunt blijven en u conditie kunt blijven werken. Wanneer nodig is er aandacht voor mogelijke oedeemvorming (vocht) en het herstel van littekens. De oedeemfysiotherapeut binnen onze praktijk kan hier binnen de behandeling in ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wordt de behandeling vergoed?

Oncologische revalidatie wordt doorgaans vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar hoeveel behandelingen fysiotherapie bij u worden vergoed.