De Dreef 78 2542 NK Den Haag Tel:070 321 09 10

Fysiotherapie in Den Haag Zuid-West

Wij zijn een kleinschalige praktijk voor fysiotherapie en bewegen in de wijk Bouwlust en Vrederust in Den Haag. Wij bieden persoonsgerichte en kwalitatieve behandeling bij problemen in het bewegen. Wij hebben een gespecialiseerd team van fysiotherapeuten die u uitstekend kunnen ondersteunen. Naast fysiotherapie bieden wij ook diverse sportactiviteiten aan om mensen te ondersteunen in het oppakken van een actieve leefstijl en om blessures te voorkomen.

Vergoeding

Ben ik goed verzekerd voor fysiotherapie?

Voordat u in behandeling gaat is het belangrijk om te weten of fysiotherapie wel vergoed wordt vanuit de verzekering. U heeft doorgaans naast de basisverzekering een aanvullende verzekering nodig die fysiotherapie vergoed. U kunt bij uw verzekeraar informeren hoeveel behandelingen er bij u worden vergoed. Wanneer u in behandeling komt bij een praktijk is het uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u de juiste verzekering heeft. Wanneer dit niet zo is krijgt u een nota voor de behandelingen. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket kunt u via de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) terecht en heeft u geen verwijsbrief nodig.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Hierbij geldt wel het eigen risico van 385 euro (of meer).
Hier heeft u een verwijsbrief van arts of specialist voor nodig.

Fysiotherapie uit de basisverzekering geldt:

  • Bij personen boven de 18 jaar wanneer zij door een arts vastgestelde chronische aandoening van de chronische lijst hebben. De eerste 20 behandelingen gaan of vanuit aanvullende verzekering wanneer deze er is en deze toereikend is. Wanneer deze niet toereikend is voor 20 behandelingen krijgt de patiënt een nota voor de overige behandelingen. Sommige verzekeraars dekken wel de eerste 20 behandelingen. Dit kunt u navragen bij uw eigen verzekeraar. Na de eerste 20 behandelingen gaat de vergoeding uit de basisverzekering. Hierbij geldt wel het eigen risico.
  • Bij incontinentieproblemen worden de eerste 9 behandelingen vergoed wanneer er door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut wordt behandeld.
  • Bij kinderen tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen per jaar vergoed. Wanneer er meer behandelingen nodig zijn, gaat dit vanuit de aanvullende verzekering van ouders. Bij chronische aandoeningen is er een volledige vergoeding uit de basisverzekering.
  • Bij Claudicatio Intermittens Fontaine 2 worden de eerste 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie vergoed. Wanneer nodig wordt hierna vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden minder behandelingen of alleen de behandelingen bij fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij ClaudicatioNet en Chronisch Zorgnet. Deze informatie is op te vragen bij de zorgverzekeraar.
  • Bij artrose van heup en knie worden er 12 behandelingen fysiotherapie vergoed per 12 maanden. Hierna wordt er vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Behalve bij de verzekeraars Zorg en Zekerheid en Friesland. Deze vergoeden behandeling voor artrose heup en knie niet vanuit de aanvullende verzekering, dus zijn de behandelingen beperkt tot 12 keer per 12 maanden.
  • Bij COPD wordt vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de klachten en de mate van vastgestelde COPD. U kunt bij de verzekeraar informeren over het exact aantal behandelingen voor het startjaar en de onderhoudsjaren.
  • Bij COVID-19 worden er maximaal 50 behandelingen fysiotherapie voor gedurende 6 maanden vergoed voor herstelzorg. Mocht het hierna nog medisch noodzakelijk zijn kan dit weer met 6 maanden en 50 behandelingen verlengd worden. Een voorwaarde om paramedische herstelzorg vergoed te krijgen is dat patiënten bereid moeten zijn mee te werken aan onderzoek waarin hun anonieme patiëntgegevens gebruikt worden.

Bij onduidelijkheid over vergoedingen kunt u het best contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.